Wonen op Madeira – Câmara de Lobos

Locatie, deel 3: Câmara de Lobos.

De gemeente: Câmara de Lobos (hoofdstad) met een oppervlakte van 52 km2 ten westen van Funchal is de meest dichtbevolkte gemeenschap na Funchal met 4 bijbehorende dorpen: Estreito Cãmaro de Lobos, Curral das Freiras (geïsoleerd bergdorp 660 meter), Quinta Grande en het hoogst gelegen dorp Jardim da Serra (750 meter). De hoofdstad (op zeeniveau) biedt alle benodigde diensten en faciliteiten.

Er zijn goede verbindingen met Funchal, met de auto is het 15 minuten rijden naar Funchal via de oude weg en 10 minuten via de snelweg VR1. Het openbaar vervoer is ook erg goed.

Deze gemeente heeft hetzelfde klimaat als in Funchal. Door de vele hoogteverschillen kan het weer in de hoger gelegen gebieden echter beduidend minder zijn met een grotere kans op lagere temperaturen, bewolking en meer regen. De natuur is ook anders, tot een hoogte van 200 meter zien we bananenplanten en op grotere hoogte meer Eucalyptus en Mimosa bomen. Jardim da Serra zijn er veel Vrucht-bomen.

Vastgoedprijzen zijn erg afhankelijk van de ligging, het uitzicht en de bereikbaarheid. Hieronder vindt u een indicatie op basis van een 2 slaapkamer woning.

  • Land: Afhankelijk van flat of stijl, wat er zal worden gebouwd.
  • Câmara de Lobos: € 150,00 m², omliggende dorpen € 100,00 m².
  • Huurprijs: Câmara de Lobos € 500,00 per maand, omliggende dorpen € 400,00 per maand.
  • Te koop: Câmara de Lobos € 150.000, 00 omliggende dorpen € 125.000,00.

Tags:

Het leven op Madeira