Wonen op Madeira - Ribeira Brava


Locatie, deel 4: Ribeira Brava.

De zuidelijke gemeente Ribeira Brava (oppervlakte: 65 km2) is dunbevolkt met 13.500 inwoners. Dit komt vooral doordat de hoofdstad “Ribeira Brava” (gelegen aan zee) aan het einde van een diepe vallei ligt. De gemeente bestaat uit de dorpen: Camperário, Tabua en Serra de Agua. Ondanks deze kleine gemeenschap is er een groot verschil in de locaties. De hoofdstad ligt aan zee (met alle wenselijke voorzieningen), Camperário ligt 650 meter boven zeeniveau, Tabua ligt op zeeniveau en Serra de Agua ligt in de vallei. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de locatie (zon, uitzicht en landschap). Het klimaat is iets warmer dan Fuchal, maar in de diepe vallei is merkbaar minder zon, dus koeler en hogere luchtvochtigheid).

Er is een goede verbinding tussen Ribeira Brava en Funchal (snelweg VR 1 en “Expresso – Bus”) 20 minuten. Ook in de (hoge) bergen en in het noorden van Madeira gaat het snel.

De vastgoedprijzen zijn hier iets lager dan in de naburige gemeente: Câmara de Lobos. De prijzen zijn erg afhankelijk van de ligging, het uitzicht en de bereikbaarheid. Hieronder vindt u een indicatie op basis van een 2 slaapkamer woning.

Land: hangt af van de flat of stijl, wat er zal worden gebouwd.

  • Ribeira Brava € 100,00 m², omliggende dorpen € 50,00 m².
  • Huurprijs: Ribeira Brava € 350,00 per maand, omliggende dorpen € 300,00 per maand.
  • Te koop: Ribeira Brava € 100.000,00 omliggende dorpen € 75.000,00

Dit artikel is terug te lezen op mijn blog:
www.madeirahollandhouse.nl

Tags:

Het leven op Madeira