Wonen op Madeira

Lokatie, deel 1

Naast de wensen waaraan een accommodatie moet voldoen, is de lokatie uiterst belangrijk.

Dit kleine vulkanische eiland heeft een oppervlakte van 800 km². Madeira is zeker niet vlak en zeer bergachtig (het hoogste punt, “Pico Ruivo”, ligt op 1862 meter) en heeft een subtropisch klimaat. Vanwege de ligging en de bergen zijn er op Madeira vele microklimaten, wat inhoudt dat er op verschillende lokaties andere weersomstandigheden kunnen zijn. In het algemeen is het zuiden (van Funchal tot Prazeres) iets warmer en zonniger dan het noorden (van Porto Moniz tot Santana), daar kan het wat koeler zijn met meer kans op bewolking. Het is aan te raden om Madeira eerst te bezoeken, neem de tijd, huur een auto en ontdek Madeira voordat men energie gaat steken in het zoeken naar een accommodatie!

Ondanks dat eigenlijk alles zich afspeelt in de hoofdstad Funchal (120.000 inwoners, ongeveer de helft van de totale bevolking), is er een goede infrastructuur waardoor men makkelijk ook buiten Funchal kan wonen (de langste afstand naar Funchal is 45 minuten rijden).

Bij het bestuderen van de ideale lokatie, hou rekening met:

  • Toegankelijkheid.
  • Voorzieningen (scholen, gezondheidszorg, openbaar vervoer, winkels, horeca etc).
  • Woon- en bouwvoorwaarden van die omgeving (de groene zone heeft bijvoorbeeld beperkte mogelijkheden).
  • Zonnestand.
  • Toekomstige ontwikkelingen.

Op Madeira zijn er 10 gemeentes (+1 op Porto Santo) en ik zal elke gemeente apart beschrijven in de komende publicaties.

Categories:

Tags:

Het leven op Madeira