Vastgoed kopen op Madeira

Velen gebruiken het internet bij het zoeken naar vastgoed, en in de meeste gevallen kom je terecht bij een makelaar. We zien op Madeira dat 99% van alle verkoop aan buitenlanders verloopt via een makelaar.

Een goede makelaar heeft alle officiële documenten die wettelijk verplicht zijn en kan u bijstaan met alle informatie die gewenst is bij de koper. Tevens heeft een goede makelaar zijn eigen notaris, accountant en advocaat die koper (men hoeft hier geen gebruik van te maken).

Een serieuze makelaar houdt de industrie goed in de gaten met betrekking tot de ontwikkelingen en prijzen en werkt vaak samen met andere makelaars, om er voor te zorgen dat de koper een ruim overzicht ontvangt om het geschikte vastgoed te vinden/kopen.

Deze service wordt gratis aangeboden. Helaas zijn er ook minder goede makelaars die gericht zijn op geld en niet op service, dus hoe vind u een betrouwbare makelaar? Neem de tijd om te zoeken naar een makelaar, vraag familie en vrienden, gebruik het internet om te kijken naar ervaringen van anderen, zoek naar erkende makelaars.

Mocht u een makelaar gevonden hebben, neem dan de tijd om elkaar te leren kennen en vraag (uiteindelijk gaat het om grote bedragen en daar moeten beide partijen verantwoordelijk mee omgaan).

Tags:

Het leven op Madeira