Lokatie, deel 2: Funchal

Funchal is naast de hoofdstad van Madeira, ook de dichtstbevolkte gemeente waar 112.000 bewoners verspreid wonen over een oppervlakte van 76 km² en loopt bergopwaarts tot 875 meter, hou daarom rekening met de ligging van de stadswijken (10 in totaal). De laaggelegen wijk is , deze wijk ligt aan zee en is het centrum van Madeira. Monte is de hoogstgelegen wijk. De prijzen zijn afhankelijk van de lokatie en uitzicht van het vastgoed. Hoe hoger je woont, hoe beter het uitzicht en hoe lager de prijzen. Zie onderstaande richtlijnen (gebaseerd op tweedehandse, 2 slaapkamer woningen), prijzen worden aangeboden vanaf:

  • Grond: Afhankelijk toegankelijk voor een auto, vlak of stijl, wat wordt er gebouwd. centrum € 300/m², Monte € 160/m²
  • Huren: centrum € 600/maand, Monte € 400/maand
  • Kopen: centrum € 225.000, Monte € 160.000

De economie speelt zich voornamelijk af in de hoofdstad, deze biedt vele voorzieningen aan zoals ziekenhuizen, gezondheidsspecialisten, alle overheidsdepartementen, een redelijk variatie in winkels, (kleding, bouwmarkten en dergelijke), horeca, voortgezet onderwijs (MBO en universiteit), grote festiviteiten en werk.

Funchal is gemakkelijk toegankelijk, gebruikmakend van de snelweg VR1, en het is een gezellige stad waar nieuwbouw tussen de traditionele Portugese woonstijl staat met redelijke groenvoorzieningen. Vooral in het centrum is er veel groen.

Categories:

Tags:

Het leven op Madeira