Opletten, voorbeeld 1: Land, algemeen.

Mensen raken vaak enthousiast als ze vastgoed vinden met een groot stuk grond erbij en maken dan al snel plannen wat ze ermee kunnen doen, zoals: (vakantie)huis bouwen voor verhuur, garage, zwembad, bijbouwen etc. Pas echter goed op want het is niet altijd toegestaan om op grond te bouwen. 

Hierop Madeira, is grond (Terreno) in gedeeld in 3 categorieën:

  1. Zone Verde: Groene gebied waar bouwen niet is toegestaan.
  2. Agricultura: Landbouwgrond met bouw beperkingen.
  3. Urbana: Bouwgrond waar bouwen is toe gestaan.

Een goede verkoper of Makelaar heeft de vastgoed documenten die duidelijk aangeven op wat soort grond het vastgoed staat. Mocht er twijfels zijn, dan is deze informatie ook te verkrijgen op het gemeentehuis.

Naast deze 3 categorieën, is er nog een beperking wat men moet weten voordat het is toegestaan om een tweede huis of vakantiehuis op een stuk land te bouwen. Het kan zijn dat een groot stuk grond in het verleden is opgedeeld in kleinere percelen voor verkoop. Mocht dit het geval zijn, dan kan men niet in de volgende 10 jaar een tweede huis of vakantiehuis bouwen (1 huis uiteraard wel, maar geen tweede huis). Om een 2de huis te bouwen op hetzelfde perceel moet het originele perceel verdeeld worden in 2 kleinere percelen (1 originele huis + 1 tweede huis). 

Ook deze informatie moet bij de verkoper of Makelaar bekend zijn (en uiteraard op het gemeentehuis). 

Dit artikel en meer foto’s, bezoek mijn blog: www.madeirahollandhouse.nl of Instagram: https://www.instagram.com/gerrysluiter/?hl=en

Tags:

Het leven op Madeira