Van de vele vragen die ik ontvang, krijg ik vaak dezelfde: “Ik wil op Madeira wonen met een eigen huis en vakantie huis(jes) om te verhuren”. Over het algemeen zoekt men dan naar een stuk grond (liefst vrij vlak) dat groot genoeg is om op te bouwen. Dit is moeilijk te vinden. Madeira is zeker niet vlak, grote stukken land zijn haast niet beschikbaar, bouwen mag niet overal, bouwvergunning kan lang duren en moet aan strikte voorwaarden voldoen, verhuur aan toeristen is niet vanzelfsprekend.

Om bovenstaande redenen raad ik vaak aan om te overwegen een bestaand / lopend / operationeel bedrijf (je) over te nemen. Men kan de verhuurhistorie van het bedrijf (je) bestuderen of het winstgevend is en men kan direct alles overnemen. De verhuur van de vakantiehuizen dekt in de meeste gevallen de maandelijkse aflossing van de hypotheek. Dit bespaart veel tijd, bureaucratie en geld.

De gepubliceerde foto’s geven een voorbeeld van wat er mogelijk is.

Dit artikel en meer foto’s, bezoek mijn blog: www.madeirahollandhouse.nl of Instagram: https://www.instagram.com/gerrysluiter/?hl=en

Tags:

Het leven op Madeira